Zwanger enzo | Kinderwens
15719
page-template-default,page,page-id-15719,page-child,parent-pageid-15718,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kinderwens

Heeft u momenteel een kinderwens en wilt u meer informatie gericht op uw persoonlijke situatie? Ook hiervoor kunt u terecht bij Verloskundigenpraktijk Zwanger&Zo.

Om gezond zwanger te raken is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te hebben, medicatiegebruik met uw huisarts te bespreken en geen alcohol of drugs te gebruiken en niet te roken, dit geldt ook voor uw partner!

Meer tips om gezond zwanger te raken vindt u op de volgende websites: www.zwangerwijzer.nl en

www.slimmerzwanger.nl.

Cyclus

Wanneer je een menstruatiecyclus hebt van 28 dagen (4 weken), zal de eisprong ongeveer 14 dagen na de eerste dag van uw menstruatie plaatsvinden. Een eicel blijft ongeveer 12 uur in leven. Een zaadcel blijft 2 – 3 dagen in leven. Wanneer je rond de eisprong regelmatig – om de andere dag – vrijt met je partner, is de kans op zwangerschap het grootst.

Foliumzuur

Voordat u zwanger bent, is het verstandig om te starten met het slikken van foliumzuur. Begin hiermee wanneer je zwanger wilt raken, maar in ieder geval 4 weken voordat je zwanger wordt. Blijf foliumzuur slikken tot je 10 weken zwanger bent. Foliumzuur is een vitamine die goed is voor de gezondheid van je baby. Het helpt met het sluiten van de rug van de baby.

Foliumzuur is te verkrijgen bij drogist of apotheek.

Lees meer over foliumzuur en over gezond zwanger raken: http://www.strakszwangerworden.nl/

Roken, alcohol en drugs

Stop met roken, alcohol en drugs gebruik wanneer je zwanger wilt worden, maar zeker als je zwanger bent! Van al deze middelen kun je verminderd vruchtbaar zijn en kan een zwangerschap langer uitblijven. Deze middelen geven ook een verhoogde kans op het krijgen van een miskraam en gedurende de zwangerschap kunnen ze de ontwikkeling van de baby beïnvloeden.